Personlige nettsider

folk.uib.no & people.uib.no er ment for personlige nettsider for ansatte ved UiB. Her kan man i prinsippet legge ut hva som helst av innhold, så lenge det ikke strider med UiB sitt IKT-reglement eller andre relevante lover og regler.
For å få legge ut innhold må du ha gyldig ansatt eller student konto ved UiB.


Hva du får:

  • url’ene folk.uib.no/brukernavn og people.uib.no/brukernavn.
  • 5GB lagerplass.
  • Mulighet til å legge ut nettsider bestående av ren html og css.
  • Tilgang via samba/windows-share og sftp.
  • Backup av alle data. Trenger du restore, opprett sak via IssueTracker.

Hva du ikke får:

  • Mulighet til å kjøre php-kode.
  • Tilgang til mysql-database.

Hint:

Det å legge ut web informasjon under folk.uib.no eller people.uib.no krever at en har en viss forståelse for html. Om en ønsker å slippe å lage sidene i HTML kan en få opprettet «blogg» i stedenfor. Det er ingenting i veien for at en bruker en «blogg» som sin personlige nettside. Om du heller ønsker å benytte WordPress teknologi til å produsere informasjon for din personlige nettside, les mer da her: Blogg

Hvordan:

Web-område på folk opprettes automatisk ved at du som din egen bruker går inn på windows-sharet \\folk.uib.no\brukernavn der brukernavn er ditt eget brukernavn. Dette må gjøres fra en maskin koblet til UiB sitt nettverk, enten direkte eller via VPN.

Etter at området er opprettet kan du laste inn filer til overnevnte adresse – disse vil da bli tilgjengelige på nett under adressene http://folk.uib.no/brukernavn og http://people.uib.no/brukernavn.

Du kan også laste inn filer via sftp ved å logge inn mot tjeneren login.uib.no og laste opp til katalogen /Data/www/folk/brukernavn.

Les mer om personlige vevsider for ansatte og studenter på: https://it.uib.no/Personlige_vevsider_for_studenter_og_ansatte


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *